marți, 7 aprilie 2009

cand nu poti sa dormi...analizezi

de la o vreme, in fiecare seara, inainte sa adorm, cand imi e si mie mai relaxat creierul incep sa-mi vina atat de multe idei. bineinteles de scris pe blog. si unele mi se par asa grozave, aproape ca-mi pare rau ca nu aprind computeru' si nu incep sa scriu. si creez tot felul de insemnari, care mai de care mai interesante, comentarii intepatoare si asa mai departe.
de pilda, aseara ma gandeam la o fosta colega de-a mea, care semana teribil de mult cu amy winehouse. ehh, cand eram eu in liceu, ea inca nu era celebra. tipa er destul de inteligenta, dar atat de infumurata. practic inteligenta ei se rezuma mai degraba la un talent nativ si multe carti citite, dar intelepciunea lipsea cu desavarsire, sa nu mai vorbes de diplomatie.
reusea sa scrie mici compuneri de-ti facea pielea de gaina, asa de frumoase si impresionante erau. reusea cand scria sa transforme cele mai banale lucruri in cele mai emotinante si mai frumoase, mai ca de indragosteai de chiuveta. ei bine si la vreo 2 secunde dupa ce termina, cand erai cu totul indragostit de ea, trantea o gluma de-a ei, atat de nesarata, ca-ti venea s-o acuzi de plagiat. cum putea o fiinta ce compusese ceva atat de minunat sa n-aiba pic de simtul umorului si mai mult de atat, sa fie atat de oarba cu privire la acesta.

asemanarea dintre ea si amy era de factura fizica si psihica. da, amadoua seamana oarecum, cu toate ca aceasta colega nu era asa naingrijita ca vedeta noastra, dar viciile sunt asemanatoare. colega, avea o sensibilitate, cea care de altfel ii dadea si farmecul acela nebun al povestilor, pe langa asta si o timiditate de a-si afisa sentimentele, asa ca si-a dezvoltat o masca de femeie dura, rea...mdea. si primul pas au fost tigarile, pentru ca daca fumezi esti "cul", sau poate asa credea ea, apoi au inceput betiile. desigur, la liceu cu totii suntem nebuni. daca nu te imbeti si nu fumezi la liceu, cand esti tanar si poti, doar nu o s-o faci la 60 de ani cu nepotul in brate.

ma rog, asemanarea dintre ele sunt viciile care nu le fac tocmai bine, talentul si "masca". acum nu stiu de masca lui winehouse, dar de a colegei sunt sigura.

uite de ce nu mai pe mine somnul si ajung la birou, respectiv la facultate cu dunfi negre pe sub ochi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu